Wit

Kaas rijpen

Bij Het Kaasatelier werken geen kaasmakers, maar kaasrijpers. Wij affineren de ambachtelijke kazen van de boer tot de perfecte kazen voor de horeca!
Kaassnipper3

Ambachtelijke kaasmakers

Ambachtelijkheid staat bij ons hoog in het vaandel. Daarom gaan wij zelf langs bij kleine boeren in heel Europa op zoek naar de beste kazen voor Het Kaasatelier. Boeren die het ambacht van kaas maken tot een ware kunst hebben verheven. Met deze kaasmakers gaan wij een nauwe samenwerking aan om de beste kazen voor de horeca te kunnen leveren.


Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe kazen om ons assortiment uit te breiden. Dat betekent dat wij regelmatig op pad zijn om nieuwe kaasboeren te bezoeken. Hebben we een kaasboer gevonden die zijn ambacht verstaat? Dan kunnen wij aan de slag!

“Wij zijn geen kaasmakers, maar kaasrijpers”

Kaassnipper7

Het rijpen van kaas

Ambachtelijke boeren maken met hun kennis en kunde de mooiste kazen. De perfecte basis voor onze kennis en kunde: het rijpen van kaas. Wij maken het vakmanschap van de kaasboer af om tot het perfecte eindproduct voor onze klanten te komen. De door ons zorgvuldig geselecteerde kazen worden bij binnenkomst verdeeld over de verschillende rijpingsruimtes van Het Kaasatelier. In welke ruimte een kaas komt te liggen, hangt af van de kaassoort.


Wij zorgen ervoor dat iedere kaas onder de juiste omstandigheden wordt gerijpt tot een perfect product voor de horeca. Dit wordt ook wel het affineren van kaas genoemd. Wij zijn dus geen kaasmakers, maar kaasrijpers of kaasaffineurs.